bilgi@atikdernegi.org.tr

  0 262 333 00 41

Image

Karaosmanoğlu'ndan ATİK'e Ziyaret

 18.01.2019

title Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Atılımcı İşadamları Derneği Başkanı Yasin Akyol ve yönetim kurulu üyelerine iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. Daha iyi bir Kocaeli ve güzel yarınlar için hep birlikte çalışıyoruz diyen Karaosmanoğlu, görüşmede atılımcı ruhla yeni işlere imza atmanın, mevcut işleri de genişleterek ülke ekonomisine verilecek büyük bir değer olduğunun altını çizerek, “Bizler de bir sanayi kenti olan Kocaeli’mizin bu özelliğini göz ardı etmeksizin tüm yatırımlarımızı bu çerçeveye göre yapıyoruz. Doğal güzelliklerimizi korurken kent yaşamına da çok olumlu dokunuşlar ve değişimler yapıyoruz” dedi.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR” 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin gelişmekte ve kalkınmakta olduğunu da sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, “Sizlerin ve bizlerin omuzlarındaki yükün ne denli büyük olduğunun farkındayız. Günümüz Türkiye’sinde artık İş dünyamız, sendikalarımız ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımız artık kendi alanlarıyla yakın ilgilenmekte olmasının yanı sıra kentin gelişimine katkı sunmasını da çok olumlu buluyorum. Kendi üyelerinizin dünya ile yarışın niteliklerde olması ve her an kendini yetiştirmesi de ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir” diye konuştu.

“MODEL VE MODERN BİR KENT OLARAK SEÇİLDİK”
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de eşlik ettiği ziyarette, sanayi çevre ilişkisinin en güzel olduğu kentin Kocaeli olduğu da vurgulandı. Başkan Karaosmanoğlu, biz ne sanayiyi çevreye, ne de çevreyi sanayiye feda etmiyoruz diyerek dengeli ve plânlı bir şehirleşmenin en güzel örneklerinden birisinin Kocaeli olduğunu da ifade etti. Bu konuda da örnek bir şehir olarak hızla ilerliyoruz hatırlatması da yapan Karaosmanoğlu, “Zaten bu yüzden gerek Sayın Cumhurbaşkanımız ve gerekse de hükümetimiz tarafından model ve modern bir kent olarak seçildik.
Dile kolay, 7,5 milyon ağaç diktik. Gebze’de çevrenin ihtiyacı olan temiz su imkânını karşılamak için, örnek bir bütçeleme modeliyle sanayicilerimizle birlikte 
Denizli Göleti’ni inşa ettik. Tramvayımızı hayata geçirdik, şimdi de Darıca, Gebze ve OSB’ler bölgesine Metro projemizin ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirdik” ifadelerini sarf etti.

“BİZ İŞADAMLARIMIZDAN RAZIYIZ”
Türkiye’nin en büyük Atıksu arıtma tesislerinden birisini inşa ederek, İzmit Körfezi’ne dökülen atık suların % 99’unu arıtır hale getirdiklerini dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Karamürsel Altınkemer Plajı’mıza ve Kandıra’da üç plajımıza daha temiz denizin simgesi olan Mavi Bayrak aldık. Bu bayrak, şu açıdan çok önemli: Ülkemizin sanayi başkenti olarak bilinen Kocaeli’mizde çevreye yaptığımız yatırımların sonucunu aldığımızın ve İzmit Körfezi’nin uyguladığımız tedaviye cevap verdiğinin ispatıdır. Kocaeli ölçüsündeki bir sanayi kentinde mavi bayraklı 4 plâj olması çok önemlidir. Allah’ın izniyle Körfezi’mizde Mavi Bayrakların sayısını daha da artıracağız. Bu konuda hükümetimizin desteği önümüzü açmakta; Bizlere yeni ve daha büyük projeler konusunda maddi ve manevî destek sağlamaktadır. Ve tabi ki sizlerin desteği de çok büyük. Bizler model Kocaeli’yi el birliğiyle inşa ediyoruz. Biz işadamlarımızdan razıyız” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.