ATİK, KOÜ, KOÜ TTO ile İş Birliği Protokolünü imzaladı

27.02.2020

title

“Kocaeli’nin en prestijli iş insanları derneğinden olan Atılımcı İş Adamları Derneği (ATI·K), Kocaeli Üniversitesi Projelerinden olan KOÜ Teknoloji Transfer Okulu ile protokol imzaladı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlük Toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, ATİK Başkanı Yasin Akyol, Kocaeli Üniversitesi Bilimsel faaliyetlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fıgˆlalı, ATI·K Dernegˆi Yönetim Kurulu üyeleri ve KOU¨ Teknoloji Transfer Ofisi AS¸ Ekip liderleri katıldı. “

ENTEGRE EDİLECEK

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitelerden sanayiye bilgi birikiminin ve ürünlerin aktarılması, üniversite ile sanayi arasında köprü görevi görerek iletişim kurmalarını sağlamayı hedefliyor. İmzalanan protokol ile birlikte üniversitede yapılan çalışmalar ATİK Derneği aracılığı ile sanayi çalışmalarına entegre edilecek.

HER BÖLÜMÜMÜZ BİR FAKÜLTE

İmza töreni öncesi ATİK Başkanı Yasin Akyol, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü’ye dernek çalışmaları ve öğrencilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yasin Akyol’un ardından Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü protokol hakkında açıklamalarda bulundu. Hülagü konuşmasında, “Kocaeli üniversitesi 1992 yılından itibaren yüzlerce bölümü ile çok ciddi bir öğrenci kitlesi ile nüfus hareketinin olduğu bir üniversite. Teknoloji ve sanayi anlamında da büyük bir altyapımız var. Mühendislik fakültemiz çok ileride. Her bölümümüz adeta bir fakülte gücünde. Araştırma üniversitesi vizyonuna geçmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

PARAMIZ DIŞARIYA GİTMEYECEK

Sözlerine devam eden Dr. Hülagü, “Teknopark çalışmamız var, tapusunu aldık 120 dönüm alanda oldukça geniş. Teknoloji transfer ofisini buradan ayırdık. İki koldan faaliyet yapacak. Bunları önemsiyoruz. Teknoloji transfer ofisimiz Nilgün Hocamızın kontrolünde. Yeni bir heyecan yeni bir alan oluştu. Bizden çıkan verilerin sanayide kullanılması gerekiyor. Ülkemizin yoğun bir saldırmaya uğradığını düşündüğümüz zaman sahada da söz sahibi olması gerekli. İlaç sektörü ve otomotiv sektörü ile ilgili çalışmalarımız oluyor. Bunların hepsi teknolojik altyapı olarak sizde var. Üniversitede akademisyen bilgisini sizler ile birlikte uyguladığımız zaman paramız dışarı gitmeyecek” dedi.

DERNEK İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Protokol İle ilgili açıklamalarda bulunan ATİK Derneği Başkanı Yasin Akyol, "Bugün bizim derneğimiz için tarihi bir gün. Üniversitemiz ile protokol imzaladık. Ticaret odası ve Sanayi odası dışında bu imzayı atan ilk kurumuz. Bundan sonra ortak projeler gerçekleştirip çalışmalar üreteceğiz. Bütün üyelerimizin kendi ticari faaliyetlerinde üniversite ile ortak çalışmalar yapacağız. Sanıyorum 1 ya da 2 yıl sonunda proje sonuçlanmış nihayete ermiş olacak” dedi. Konuşmalar sonrası Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, ATİK Başkanı Yasin Akyol ve Prof. Dr. Nilgün Fıgˆlalı protokole imza attı.