title ATİK; 2007 yılında bir birlik kurmak amacıyla yola çıkan 13 arkadaşın, 2009 yılında Atılımcı İş Adamları Derneği adını alarak yolculuğu başlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Farklı girişimci jenerasyonları bünyesinde barındıran ATİK‘in içerisinde;

Gıda, mobilya, enerji, makine, inşaat, otomotiv, demir-çelik, hafriyat, nakliye, gayrimenkul gibi üretim ve hizmet sektörlerinden firmalar vardır. ATİK yapılan toplantı, teknik gezi ve çalışmalarla üyelerine girişimcilik konusunda öncülük etmeye çalışmaktadır. Gelişmekte olan modern-çağdaş iş dünyasının önemini ve varlığını Kocaeli gençliğine fark ettirmek, ekonomik projelerde daha aktif rol almak isteyen, dünya görüşleri birbirinden farklı olan insanların bir arada olabileceğini gösteren, siyasiliğin olmadığı Atılımcı İş Adamları Derneği 'nin resmi olarak 69 üyesi bulunmaktadır.